close Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Informace

Novinky

Tekuté zlato

Olivový olej je základním kamenem středomořské stravy. Vyniká nejen organoleptickými vlastnostmi, ale je také velkým přínosem pro zdraví. 

Vaření s takzvaným tekutým zlatem je jednou z nejzdravějších možností, kterou prokázalo několik studií o přínosech olivového oleje a jeho nutričních kvalitách pro zdraví. 

Jaké příznivé účinky má tedy na naše zdraví? 

Jeho konzumace pozitivně ovlivňuje prevenci arterosklerózy, čímž chrání před kardiovaskulárními chorobami. Pomáhá zlepšovat náš kardiovaskulární systém, ale také chrání náš mozek. Spotřeba extra panenského olivového oleje chrání paměť a napomáhá schopnosti učení díky zdravým mononenasyceným tukům. Olivový olej rovněž může pomoci zabránit všem druhům mentálního poškození, nebo je oddálit,  což je spojeno s dušeními chorobami, jako je Alzheimerova choroba. Posiluje také imunitní systém a udržuje jej stále aktivní díky silným antioxidantům a základním živinám, které obsahuje. Jedna až dvě lžíce olivového oleje denně zabraňuje ztrátě kostní denzity (hustoty) a zabraňují osteoporóze. Olej také podporuje trávení, čímž snižuje sekreci žaludeční kyseliny a je zdrojem vitaminů A,D,E a K.